TEST: Detská kozmetika LINEA MAMMA BABY

17.6.2016
TEST: Detská kozmetika LINEA MAMMA BABY

Vyskúšali sme pre Vás produkty na Slovensku zatiaľ menej známej talianskej kozmetiky pre deti, ktorá obsahuje organicky (BIO) pestované zložky ako kardamón, olivy, nechtík, repný cukor, či za studena lisované sladké mandle. Táto kozmetika neobsahuje žiadne parabény, farbivá a  je dermatologicky testovaná. Na prvý pohľad si Vás získa najmä minimalistickým, jednoduchým dizajnom priesvitných obalov. Tie vďaka tomu ladia s každou kúpeľnou či detskou izbičkou. Celá rada detskej kozmetiky obsahuje  baby mydlo, sprchový šampón, kúpeľ, olej, ryžový škrob do kúpeľa, pantenolový krém a samozrejme vlhčené obrúsky. Skvelé je, že jednotlivé produkty sú rozlíšené obrázkom pre ľahšiu orientáciu. Táto značka ponúka aj cestovné balenie produktov, ktoré je ideálne napríklad na letnú dovolenku. Zakúpitu ju napríklad tu: http://www.littlehipster.sk/kategoria/kozmetika/

Detské mydlo - SAPONE (označenie červené srdiečko) 

Je určené na každodenné umývanie rúk a tela. Obsahuje kardamon, ktorý je čistiaci a navyše je považovaný aj za prírodné antiseptikum, čiže má dezinfekčné účinky. Mydlo jemne nasladlo vonia a po umytí sme mali pocit čistých rúk. 500ml balenie vydrží neskutočne dlho a je ideálne na umývanie detských ručičiek po prechádzkach či papaní.

Mydlo do kúpeľa - BAGNO (označenie rybka)

Čistiaci prostriedok určený pre tie najcitlivejšie druhy pokožky. Obsahuje organicky pestované výťažky z kardamónu, olív a cukrovej repy. Ochraňuje pokožku a zároveň ju jemne hydratuje. 

Sprchový gél a šampón - DOCCIA (označenie medvedík)

Určený najmä na umávanie detských vláskov. Obsahuje opäť výťažky z kardamónu a olív a navyše oproti predchádzajúcim produktov aj kyselinu mliečnu. Jej zloženie je odlišné od laktózy, neobsahuje mliečne proteíny a tak je tento šampón vhodný aj pre deti s alergiou na laktózu a mliečne proteíny. Deti si ho obľúbili a vôbec ich neštípal ani po zasiahnutí citlivých očí.

Detský olej zo sladkých mandlí - OLIO (označenie lopta)

Tento produkt je odporúčaný aj A.I.M.I. čo je talianska asociácia detských masáži a tak je vhodný najmä na tieto súčastne veľmi moderné a obľúbené detské masáže. Obsahuje výťažky zo sladkých mandlí, tie hydratujú, upokojujú a zmierňujú aj rôzne začervenania a podráždenia pokožky. Nečakajte však žiadnu mandľovú vôňu, je neparfumovaný a cítiť je jedine olej. Pekne sa vstrebe a zanechá pokožku nemastnú a nelepivú.

Vlhčené utierky - SALVIETTINE (označenie slniečko)

Balenie je na prvý pohľad menšie ako utierky iných značiek a obsahuje 20 kusov. Utierky sú namáčané v roztoku z výťažkov zo zeleniny a tomu zodpovedá aj ich vôňa. Žiadna parfumácia, skôr jemná vôňa zeleniny. Sú zložené zo 100% viskózy, ktorej vlákna sú plne recyklovateľné a plastový obal taktiež.

Ryžový škrob - AMIDIO DI RISO (označenie kuriatko)

Zrniečka sú určené do detského kúpeľa a to najmä na zjemnenie a osvieženie celého tela. Taktiež je vhodný aj pre dospelých a to najmä teraz v lete po spálení slnkom či opaľovaní. Máme odskúšané obe verzie a produkt doporučujeme.

Pantenolový krém - CREMA PANTENOLO (označenie plienka)

Krém proti zapareninám je ideálny na zadoček namáhaný dennodeným používaním plienok. Vďaka vitamínu B5 pomáha regenerácii a obnove pokožky. Na rozdiel od krémov iných značiek je menej hutný a o poznanie mastnejší.

FOTOGALÉRIA: 

IMG_9187.JPGIMG_9197.JPGIMG_9193-1.JPGIMG_9186-1.JPGFullSizeRender.jpgIMG_9190.JPGFullSizeRender-3.jpgFullSizeRender (1).jpgIMG_9653.JPGIMG_9649.JPG