TEST: Detská autosedačka Britax Römer King II ATS. Oplatí sa?

11.7.2016
TEST: Detská autosedačka Britax Römer King II ATS. Oplatí sa?

Britax Römer je uznávaná značka kvality ,,Made in Germany,, a od roku 1997 spolupracujú aj s automobilovým priemyslom. Môžeme teda s kľudom tvrdiť, že ich sedačky sú oceňované najvyššími známkami bezpečnosti a pri testovaní ich používa viac ako 70% automobiliek. Preto sa niet čo čudovať, že sme sa nechali zlákať práve jedným typom sedačky už od spomínaného výrobcu a prinášame Vám mini užívateľskú recenziu.

Ide o Römer KING II LS vo farbe Sand Beige. Táto sedačka je vo váhovej triede 9-18 kg a je vhodná pre vozidlá bez systému ISOFIX. Upevňuje sa v smere jazdy, na pás sedadla a môžeme úprimne povedať, že nejde o žiadnu veľkú vedu. Spôsob uchytenia je veľmi jednoduchý a praktický, určite to zvládnete aj sama. Manipulácia pri zapínaní sedačky je veľmi dobrá. Je tam stojan, ktorý vám sedačku pridrží pokiaľ si vy nastavíte pás a nezapnete ho. Ako veľké plus považujeme svetelné a akustické prvky, ktoré vás upozornia na to či máte 3 bodové bezpečnostné pásy dobre nastavené. To je určite super praktická vychytávka, nakoľko dieťatko rastie a tiež v lete má menej vrstiev oblečenia ako v zime a to sa odrazí aj na nastavení pásu. Sedadlo je veľmi priestranné a pohodlné pre každého drobca. Je sklopné do 4 pozícií, čo určite oceníte pri cestovaní na dlhšie trasy. Taktiež sa dobre udržiava, povrch je príjemný na dotyk a nedrží sa na ňom špina. Toto je veľké plus, dennodenné odrobinky stačí vytrieť vlhčeným obrúskom a máte v aute čisto. Táto autesadačka je určite jedna z vecí, ktoré môžeme s kľudom zaradiť do nášho MUST-HAVE. Ocenia ju najmä maminy - šoférky, ktoré dbajú v prvom rade na bezpečnosť, no zároveň si zakladajú aj na dizajne a štýle. Matias sa cíti v tejto sedačke takmer ako kráľ a cestovanie je pre nás o poznanie príjemnejšie.


foto: Matúš Hybben 
Matias nosí: Kraťasy na traky + body: Lindex, Šiltovka: F&F, Kožené mokasíny: Zara

britax_romer1.jpgbritax_2.jpgMHF_6754.jpgMHF_6758.jpgMHF_6762.jpgMHF_6775.jpgMHF_6763.jpgMHF_6768.jpgMHF_6767.jpgMHF_6789.jpgMHF_6795.jpgMHF_6827.jpgMHF_6818.jpgMHF_6821.jpgMHF_6808.jpgMHF_6847.jpgMHF_6845.jpg