Ako sa z detí (ne)zblázniť!

13.8.2017
Ako sa z detí (ne)zblázniť!

Odvšadiaľ počúvam aké to mali naše mamy ťažké, ako museli plienky prať, vyvárať pre celú rodinu, nebol internet, mobily, nemali informácie a takú podporu ako my dnes... aaaale, ozaj to mali ťažšie? Asi to je to len uhol pohľadu, pretože podľa môjho názoru tie „prízemné“ existenčné problémy, ako čo a za čo uvariť, oprať, žehliť atď. nás držia nohami pevne na zemi a pri zmysloch. Jednoducho povedané, lepšia fyzická ako mentálna záťaž.

Tento víkend boli u nás rodičia a debatili sme aj na túto tému. V dnešnom svete máme všetko zdanlivo „jednoduché“. Plienky sú jednorázové, operie práčka, sušička rovno vysuší, obed je dostupný v ktorejkoľvek reštaurácii a tak ostáva mamičkám na materskej kopa času. Ale na čo? Mnohé ho trávia najhorším spôsobom – na internete. Tam sa dozviete všetko, najmä to čo nechcete. Ako dlho spí „normálne“ bábätko, kedy má prespať celú noc, koľko plače, ako plače, (to máte inak rozpoznať podľa druhu plaču čo chce...oh, my god! Prekvapený), prečo nesmiete očkovať, prečo sa radšej vyhnúť aj lepku, laktóze, orechom, medu, hríbom a nielen deti, aj dojčiace matky nesmú asi milión vecí... kedy dojčiť, koľko a ako samozrejme. No proste celá veda! A tak keby ste chceli mať chvíľu pokoj internet plný múdrostí Vám to nedovolí. A tak sme mentálne zaťažené, hotové či sme dosť dobré, či je naše dieťa dosť spokojné atď. Ja nieviem, ale nie som si istá, či mi nie je predsa len lepšie pri sporáku ako za PC! Úžasný

A tak po neskutočnom trápení na materskej s Matiasom, keďže on je extra špeciál náročný, zisťovaní všetkých dostupných info a opatrení som zvolila opačný postup a nechcem vedieť nič. Robím všetko intuitívne, nepoužívam vôbec nič, žiadnu odsávačku, monitor dychu, žiadne zapisovanie, proste nič. Veď detí nechcú a nepotrebujú vôbec nič len spokojnú mamu. Brunko spí so mnou, papá kedy chce a koľko chce. Žiaden režim. A viete čo? Je mi ľahšie a mám viac času s dvoma deťmi ako keď som bola s jedným. Lebo jednoduché neznamená vždy ľahšie!


Ps: Za krásne momentky ďakujem maminke a mužovi, ktorých som s foťákom trochu potrápila! Konečne sme sa dostali von bez detí a tak som si mohla niečo kultúrnejšie aj obliecť. Mám na sebe oblečené mega pohodlné košeľové šaty zo ZARY, okuliare Prada, espadrilky z Topankovo.sk a kabelku Marc Jacobs.

 

 

FullSizeRender-2.jpgIMG_6666.JPG