VIRTUÁLNY vs. REÁLNY ŽIVOT

23.2.2018
VIRTUÁLNY vs. REÁLNY ŽIVOT

Štýlová, inšpiratívna, odvážna, excentrická, či naopak nudná a konzervatívna? Dobrá a starostlivá mama, či obyčajná fiflena? Sebavedomá, emancipovaná žena, či poslušná až utiahnutá manželka? Tak čo, aká myslíte, že v skutočnosti som? Hmm, ťažké, viem.

Nech si pomyslíte čokoľvek, vlastne máte pravdu. V každom z nás sa skrýva takmer všetko. Záleží len na tom kto sa „pozerá“. ÁNO. Pretože, to čo si myslíte, nevypovedá nič o mne, ani mojom živote, ale o tom vašom. Odvážne tvrdenie? Tak si ho poďme overiť.

Nasledujúce dve fotografie sú z aktuálnej dovolenky na Mauríciuse a zachytávajú „krásno“ a módu, resp. to čo máme oblečené. V tomto duchu sa nesie celý môj blog, ktorý Vás má inšpirovať. To je však môj osobný pohľad na vec.

To isté možno vidí na fotkách aj väčšina z Vás. Ak sa však pozerá napr. frustrovaná a znudená žena, môže sa jej môj život zdať až iritujúco úžasný, pestrý a zaujímavý. Ak ešte bezdetná tridsiatnička tak si vydýchne, že aj s deťmi sa dá zostať v "pohode" a užívať si. Ak sa pozerá spokojná mamička na materskej tak vidí milých chlapcov a vo mne dobrú herečku, ktorá to vie zahrať na veselú a „vyspatú“ a vôbec nie otrávenú mamičku s dvoma ďeťmi. (Každá, ktorá má dve deti po sebe vie čo znamená "dovolenka".) Ak si pozrie fotky žena, ktorá to moc s ďeťmi nezvláda tak asi rozmýšľa, že kde sa stala doriti chyba, keď ja to "dávam" hravo a v pohode a ona nie. Ak zápasíte s financiami tak rozmýšľate kde na to asi beriem, ak máte nadváhu možno nad tým či ja vôbec niečo zjem, alebo koľko denne cvičím...atď. proste do nekonečna! LENŽE toto všetko vôbec nič nehovorí o mne a hlavne ani nič nemení na mojom živote.

Vidíte, realita a najmä tá virtuálna je viac menej o tom kto sa pozerá. A preto keď budete najbližšie "hejtovať" obdivovať, či "lajkovať" príspevky zamyslite sa nad vlastným pocitom a tiež tým čo tento pocit vypovedá. Pretože ani v tejto digitálnej dobe sa nemusíme od seba vzdaľovať, ale naopak byť blízko nielen tým vzdialeným, ale  najmä sami sebe.

Častokrát čelím kritike svojich skutočných priateľov, ktorí ma napomínajú aby som na blog dávala aj „tienistejšie a reálnejšie stránky“ života. Pretože aj moje deti sú choré (áno, aj na tejto dovolenke boli a strávili sme dokonca pár dní aj na miestnej klinike), aj ja mám dni kedy by som sa najradšej vystrelila na mesiac, aj ja dostávam pokuty, defekty a občas mám pocit, že sa mi nedarí. LENŽE. Blog nie je reality show a ja nie som Kardashianka. Každý blog vznikol za nejakým účelom a konkrétne FashionSpy ako módna inšpirácia. A preto uznajte, chcem ostať na blogu pekne oblečená, usmiata a štýlová. Ak však máte pocit, že ma potrebujete vidieť aj v bežných situáciách, šup na náš Instagram tu kde pridávam denne instastories, áno aj spoza plotny...

Ak ste sa dočítali až nakoniec chcela by som Vám poďakovať za priazeň a verím, že som Vás týmto mudrovaním neodplašila. cool