Vitaj LETO

14.6.2018
Vitaj LETO

Neviem ako vy, ale ja sa ho už nejdem dočkať! Letný slnovrat je za dverami a to znamená, že dni sú definitívne najdlhšie v roku. Ľudia na celom svete tento okamih slávia a ak sa chcete pridať tiež, nenechajte si ujsť Švédsky sviatok MIDSOMMAR, ktorý sa bude konať v sobotu 23.júna v Avione.

Ja sa tam už neskutočne teším, lebo program pre rodiny s deťmi je bohatý a oslavy budú prebiehať ako inak než tradične. Pletením kvetinových vencov a napríklad aj výrobou herbárov. Matias mi neustále trhá a nosí kvietky a tak sa teším, že si konečne vyrobíme vlastný herbár. Pamätíáte si aj vy z detstva to sušenie kvetov a listov v starých, hrubých knihách?! Ja som vždy 90% rastlín zabudla v knižkách a potom o pár rokov ich tam pri čítaní našla. Už len pri tom ako to píšem sa mi vybavujú sladké spomienky z detstva a chcem rovnaké dopriať aj svojim deťom. Tradície sú predsa najviac, no nie?! Škoda, že chalani nenosia vence na hlave, aj tie by som im rada uplietla, vlastne robím to každoročne a muž mi za to nadáva, že čo dávam chlapcom venčeky. Kebyže mám dcéry určite sa naučím pliesť ich dokonale a vyrábali by sme si ku každému outfitu iný...no nič, nevadí, ja som si na túto príležitosť dala zapliesť aspoň vlasy a ozdobiť ich pár kvietkami.

 

Ak náhodou neholdujete rastlinám a kvetom a ste viac gurmán, tak sa zabavíte zdobením koláčikov a varením jahodových guliek. To všetko rovno s najpovolanejšími so Chefparade. K tomu dostanete návod na prípravu domáceho džemu, či sirupu. Všetko samozrejme môžete absolvovať spolu so svojimi deťmi a vyrobné produkty si odniesť domov na pamiatku. Tak čo, vidíme sa  všetci tam? Viac info tu. Adjö!

...skoro som zabudla, samozrejme popri tom všetkom môžete aj nakupovať. wink Nech sa páči, malá inšpirácia v podobe môjho outfitu.

_______________________________________________________________________

Ouftif: Povrazové šaty v štýle macramé: Reserved, Náhrdelníky: Bershka, Kabelka: Mango, Okuliare: Prada, Hodinky: Daniel Wellington. Foto: Matúš Hybben

5b217e54bf27f-IMG_5958 - kópia.jpg5b217ee32ee55-MHF_7664-resized.jpg5b2181bea7fd9-vlasy.jpg5b217ee762a8c-MHF_7624-resized.jpg5b217e1c9232e-MHF_7636.jpg