O kráse...

11.10.2018
O kráse...

Mám 35 rokov. Pre niekoho je to veľa, pre niekoho málo, pre mňa tak akurát. Normálne mám pocit, že prežívam „time of my life“. Smejem sa z minulosti, užívam si prítomnosť a teším sa na budúcnosť. Konečne sa dokonale poznám, prijímam sa taká ako som a nesnažím sa byť niekým iným. Vnútorne a ani navonok. 

Aj ja som mala svoje horšie, či lepšie (vizuálne) obdobia, neobišla ma éra nadpojených vlasov, gélových nechtov ani lepených mihalníc. A viete čo? Nevyzerala som ani o chlp lepšie, či krajšie, len čudnejšie, umelejšie, staršie, no neviem... Samozrejme nechcem nikoho odsúdiť a ani ho odradiť od týchto vylepšení, len konštatujem, že mne teda vôbec nepomohli. Systémom pokus – omyl som sa dopracovala k vedomiu, že sa musím naučiť narábať s tým čo mi príroda nadelila a len to maximálne zveľaďovať. V tom podľa mňa spočíva skutočná krása ženy.

Ako byť krásna?

Jednoducho.  Byť sama sebou. Vždy sa niekomu budete páčiť a niekomu nie. Krása je veľmi veľmi relatívna a ako hovorí klasik, je v očiach toho, kto sa pozerá.  U mňa funguje na pocit „krásy“ nasledujúca štvorkombinácia: 

    • šťastná myseľ
    • zdravá výživa
    • pohyb
    • starostlivosť

Ako sa starať o pleť? Ako nestarnúť?

Na tieto dve otázky neexistuje univerzálna odpoveď, môžem však hovoriť za seba. Moja pleť je takmer bezchybná, typická normálna až zmiešaná, avšak veľmi tenká s takmer žiadnym podkožným tukom. Taká, čo rada rýchlo starne. Keď si k tomu pripočítam fakt, že mám dosť výraznú mimiku a 90% času sa smejem a zvyšných 10% mračím alebo uškŕňam, je jasné, že vrásky by u mňa nastúpili veľmi skoro. Preto je pre mňa dôležitá prevencia. Najmä pokiaĺ ide o vrásky na čele.  Vôbec netajím, že si čas od času nechávam aplikovať botulotoxín do medziobočia. Vrásky okolo očí mi nevadia, prídu mi „veselé“ a nemám pocit, že mi pridávajú na veku, takže ich vôbec neriešim.

To, čo riešim najmä v tomto jesennom období sú pigmantácie a pocit vysušenej pokožky.  Vždy po lete je moja pleť pigmentovaná vďaka slniečku, ktorému sa nevyhýbam. Na zmiernenie pigmentácií mi skvele pomáha ošetrenie Oxygeneo NeoBright™. Je veľmi príjemné, volám ho „bublinkové“, lebo v závere sa pleť okysličuje praskajúcuimi bublinkami kyslíka.  Tomu, samozrejme, predchádza jemná exfoliácia vrchných vrstiev kože a aplikácia špeciálneho gelu s kyselinou azaleovou a kojovou – ak by ste si o tom chceli prečítať viac, odporúčam priamo na webstránke MEDISKIN . Jednoducho povedané, práve vďaka tejto kombinácii dochádza k zosvetleniu a a jemnému „vybieleniu“ pigmentácií. Gél obsahuje aj retinol, ktorý pôsobí protivráskovo, takže máte zosvetlenie a omladenie v jednom a to sa už oplatí, no nie?

Ak vás však pigmentácie až tak netrápia, ale chcete  niečo viac „anti-ageing“, tak skúste druhú verziu ošetrenia, volá sa Oxygeneo NeoReviveTM. Okrem retinolu obsahuje aj kyselinu hyalurónovú a je určené na regeneráciu a omladenie pokožky. 

PS: Zdravá koža je základ!

No a na záver ešte trochu osvety. Doktorka Hasová z MEDISKIN vždy hovorieva, že len zdravá koža je krásna, tak si tu pravidelne nechávam skontrolovať aj znamienka. Majú tu na to  špeciálny prístroj Foto Finder, ktorý doslova zmapuje kožu celého tela a urobí jeho detailné fotografie vo vysokom rozlíšení. Pri ich kontrole potom vidí lekárka nielen všetky abnormality ale zároveň znamienka porovnáva v čase a zaznamenáva nové útvary. Pretože – a to možo nie všetci vedia -  zhubné nádory môžu vzniknúť aj na predtým zdravej koži. Inak, takto chodím dať kontrolovať aj deti. Mapovanie je otázkou niekoľkých minút (samozrejme, závisí od počtu znamienok) a istota je guľomet. 

____________________________________________

Článok o kráse vznikol v spolupráci s MEDISKIN 

Podobné články
13.4.2018
O blogovaní...
30.11.2017
Múdre nakupovanie
25.11.2017
Vo farbe života