Šaty (ne)robia človeka

3.11.2018
Šaty (ne)robia človeka

Móda ma naozaj baví a blogovanie ešte viac. Prečo? Lebo každý deň sa môžem prezliecť za niekoho iného a prinášať Vám tak inšpiráciu. Aj keď rokmi sa môj osobný štýl úplne vyprofiloval a presne viem čo mi sedí a v čom sa cítim najlepšie, mám rada ten pocit občas „uletieť“. Nie úplne, len v detailoch samozrejme. Dnes to bude pre mňa úlet vďaka červenej baretke. Úplná maličkosť, pomyslíte si, no skúste si ju založiť a budú sa diať veci.. 

...v ten deň môj outfit nenechal takmer nikoho chladným a počúvala som dookola vety: „Jeeeej, vyzeráš ako červená karkulka“, či „Jeeej, Ty si úplná Francúzka!“ Opäť sa mi potvrdilo, že šaty robia človeka a čo Vám poviem, baretku som mala na hlave prvýkrát v živote a ak nerátam návštěvu Paríža veľmi dávno, tak vo Francúzsku som vlastne nikdy nebola.

Všímate si to aj vy? Ja to už vnímam pomaly ako taký malý sociálny experiment. Vždy keď idem niekam v teplákoch, či conversoch, tak mi všetci automaticky tikajú, oslovujú ma slečna a žmurkne na mňa aj predavač v potravinách. Akonáhle si založím dioptrické okuliare (som totižto slepá ako mlok a do diaľky takmer nevidím) a nebodaj ich zladím s košeľou, či sakom, ľudia sú akosi podvedome úctivejší a okamžite mi vykajú. Prídem im asi veľmi múdra, či vzdelaná. No a keď dostanem chuť na niečo trendové a „oháknem“ sa, tak hneď spadnem do inej kategórie. Som prirodzene dosť výrazný typ a tak mi veľa netreba na to aby som vyslovene kričala a provokovala. Okolie väčšinou pozerá na mňa z dešpektom a vysielané signály sú typu „zlatokopka“ alebo „panička“. K tomuto mi nedá nespomenúť jednú milú príhodu z minulosti kedy som bola ešte bezdetná a pracovala som ako módna stylistka. V rámci jedného pracovného dňa som bola na fotenie zapožičať novú kolekciu z módneho domu Alizé a po niekoľkohodinovom výbere som sa vybrala asi s 15timi taškami k autu. Ako si tak kráčam Laurinskou, jeden pán na mňa nenávistne zakričal „Si si nakúpila, ku..a jedna, čo?!“  NO COMMENT!.

Šaty  možno robia navonok človeka, ale kto je pod šatami len ťažko povedať. Ja sa totižto vôbec nestotožňujem s týmto príslovím. Myslím si, že človek je tým kým je bez ohľadu na to ako sa oblečie. Len niektorí si myslia, že šaty z nich urobia niekoho iného, krajšieho, dôležitejšieho, bohatšieho, či viac sexi. Ale či tomu aj sami veria, to je otázne.

Krásnu nedeľu želá Karkulka. kiss

___________________________________________________

Foto: Tom Loft, Outfit: Červená baretka: CCC Shoes&Bags, Červenobiely prúžkovaný rolák: Vero Moda, Džínsy: Galliano, Dioptrické okuliare: Prada, Fokus Optika, Červená kabelka: Baldinini, šperky: Frey Wille kolekcia Hunderdwasser

5bddd6ab5cecd-9P5A9384_edit - kópia.jpg5bddd6a7ebc4d-9P5A9408_edit - kópia.jpg5bddd6b19b660-9P5A9450_edit - kópia.jpg5bddd6b32c996-9P5A9490_edit - kópia.jpg