Street style po 30-tke

16.1.2019
Street style po 30-tke

Často sa stretávam s mnohými módnymi predsudkami typu po 30-tke by dáma nemala nosiť tenisky, mikina s kapucňou je športová resp. teenagerská záložitosť, tričká s nápismi sú infantilné, resp. streetstyle nie je móda pre ženy. Áno u nás na Slovenku je extrémny tlak na ženy aby boli vyfintené a sexi. Precestovala som veľa krajín, ale krajiny východného bloku sú v tomto jednoznačne na vrchole. Niekedy žasnem, že niektoré ženy by si NIKDY neobuli tenisky, lebo nie sú sexi a kľudne si aj po 50tke zájdu na flitrovanú manikúru, či nosia nadpojené vlasy. No nič, opäť staré známe: "Koľko ľudí, toľko chutí." 

Každopádne, streetstyle móda je abosolútne trendy a zaručene Vám uberie 10 rokov veku bez akéhokoľvek omladujúceho zákroku! 

 

Ale ako na to? Jednoducho. Ponožkové tenisky sú túto sezónu základ pre módu ulice. Maximálny hit, ktorý spolu s tzv. ugly sneakers ponúka už takmer každá značka. Mne sú omnoho srdcu bližšie tieto „boxerské“ ponožkové tenisky. Keď ich raz obujete, už ich nevyzujete, to Vám garantujem.

Ako nosiť ponožkové tenisky?

Na každom vizuále, moodboarde, či lookbooku značiek ich vidíme obuté ku šatám. Ja Vám však odporúčam na naše slovanské konzervatívne pomery nosiť tieto super tenisky najmä k slim džínsom. Či si k nim oblečiete čierne, modré, alebo biele nič tým nepokazíte. Veľmi dobre sa kombinujú s „brandovými“ alebo sloganovými tričkami.

Ja ich nosím s mikinou Givenchy a klasickým sivým oversized čiernym kabátom. Výber kabelky, resp. ruksaku je už na Vašom vkuse. Takýto outfit je streetový, no zároveň minimalistický a trendový, presne tak aby som sa v ňom cítila sebaisto a pohodlne.

A na záver pridávam ako bonus jedno krátke backstage videjko z fotenia, ktoré sme len tak rýchlo natočili s Tom Loftom kedže bolo asi minus päť stupňov a omrzli nám všetky končatiny. Takže pre lepšiu vizualizáciu tohto streetstyle outfitu si určite pustite... 

 

 

Tak čo hovoríte, páči sa Vám aj takáto verzia „omladenia“ nielen šatníka, či patríte k spomínanúmu typu, čo si tenisky neobuje aj keby čo bolo?!