Tradičný tweed

6.11.2020
Tradičný tweed

Čo je tweed?

Konzervatívne pôsobiaci, typický, anglický materiál je v poradí druhý, ktorý Vám viac priblížim. Jedná sa o prevažne vlnenú tkaninu s mäkkou a otvorenou štruktúrou tkania. Čo sa týka farebnosti najtypickejší tweed je "melange" čiže zmes viacerých farieb, ale stretávame sa aj s jednofarebnou verziou. Čím viac vlny materiál obsahuje tým je teplejší. 

História tweedu

Pôvod tweedu je v Škótsku, kde sa z hrubej vlnenej zmesi vyrábali saká pre pastierov oviec. Zo začiatku bol používaný výsostne v pánskej móde, ale neskôr aj vďaka Coco Chanel a jej nesmrteľnému tweedovému kostýmu sa udomácnil aj v dámskej.  

Tweed zažíva veľký come-back a na módne výslnie ho vrátili značky ako Max Mara, Louis Vuitton, či práve Chanel v kolekciách ktorých je tento materiál opäť pravidelne a hojne zastúpený.

Ako ho nosiť? 

Jeho majestátnosť zdôrazníte kombináciou s inými luxusnými materiálmi ako napríklad s hodvábom, krajkou, či kožou. Tweedové saká sa skvele kombinujú s džínsami kedy outfit pôsobí veľmi uvoľnene, no zároveň luxusne. Ja som zvolila tweedové sako v kombinácii s koženými legínami zlatej farby a úvahu o výsledku už nechávam na Vás. smile

____________________________

Outfit: Sako a zlaté legíny: La Mademoiselle.sk, Čierne kožené čižmy Gino Rossi: CCC, Okuliare: Gucci, Kabelka: YSL